δημιουργική γραφή · λέσχη ανάγνωσης

Περπάτα με τον άγγελό σου

Πως θα ήταν η ζωή μας αν είχαμε δίπλα μας τον άγγελο μας; Θα μου πεις εμείς που πιστεύουμε, νιώθουμε δίπλα μας κάποιες φορές αυτήν την ωραία ενέργεια· μια αίσθηση ότι κάτι ή κάποιος μας προσέχει. Τι γίνεται όμως αν σου κάτσει ο προσωπικός σου άγγελος να είναι ο Παραδεισάκης;

Άγγελος όνομα και πράγμα: με τις φτερούγες του, με τις ξανθές του μπούκλες, με το μεταξωτό βρακάκι του με τις προσωπικές συνομιλίες του με τον Μεγάλο (όπως αναφέρεται ο Κύριος-θεός) με τα όλα του· κάτι σαν το θεό έρωτα με πιο πολλά καθήκοντα. Ύστερα από μια μακρόχρονη αγγελο-εκπαίδευση η ώρα της πρακτικής φτάνει. Το τελικό project του Παραδεισάκη λοιπόν η Αρετή.  

Η Αρετή ένας ουσιαστικά νέος άνθρωπος, μοιάζει να έχει παραδοθεί στην καθημερινότητα, στον Αζορ (στο γλυκό τετράποδο φίλο) και στην μοναξιά της. Βαθιά ριζωμένα προβλήματα την κρατούν δέσμια. Ως δασκάλα μιας μικρής πόλης λίγες είναι οι χαρές της ζωής της πια, οι μαθητές της και η χορωδία «Σαπφώ» με τα τραγούδια του Χατζιδάκη. Τι της έλειπε σε όλα αυτά; ένας άγγελος με την πουπουλένια πτήση του στη γη να αλλάξει την ισορροπία της και τελικά τη ζωή της.

Ένα έξυπνο μυθιστόρημα, με απλούς καθημερινούς διαλόγους. Ήρωες της διπλανής πόρτας, διαφορετικά πλασμένοι, βιώματικά αταίριαστοι με κολλημένα αισθήματα και ετεροχρονισμένες προτεραιότητες. Τώρα αν τους δεχτείς, τους αγαπήσεις ή τους μισήσεις δεν έχει σημασιά, ένα είναι το ζήτημα πως σίγουρα θα σε κάνουν να στοχαστείς πιο βαθιά.  Ίσως ταυτιστείς κάπου, ίσως δεις ακραίες συμπεριφορές, το θέμα του βιβλίου γυρίζει γύρω από το «πως» ζούμε, αν ζούμε για μας, τι μας εμποδίζει από τα πραγματικά θέλω μας και όλα αυτα τα κοινά ψυχολογικά προβλήματα που μας κάνουν να τρέχουμε σε ψυχολόγους. Όμως όσο βιαστικό το πέρασμα της νιότης άλλο τόσο εύκολα μπορούμε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά και να αλλάξουμε.

Ξεχωρίζουν το σαρκαστικό χιούμορ από τη μεριά του ουράνιου χαρακτήρα Παραδεισάκη και η οπτική του απέναντι στην ανθρώπινη κοινωνία (και στα ζώα). Ειδικά σε στιγμές διαλόγου μαζί με τον Αζόρ επικρατεί ένα πινγκ πονγκ συνομιλίας τόσο ξεκαρδιστικό που κάθε φορά έχεις ένα χαμογελαστό πρόσωπο και ρωτάς ρητορικά τη συγγραφέα «μα καλά αυτό τώρα πως το σκέφτηκες;». Η αντιμετώπιση του Θείου γίνεται με σεβασμό και δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό παρά μόνο μεγάλη δόση  από χιούμορ, σοφία και αγάπη. Και σύμφωνα με την Αγγελική Ακαδημία: συνιστάται ανεπιφύλακτα.  

Υ.Γ. Οι σελίδες του βιβλίου είναι αρκετές για μια μεγάλη σε διάρκεια φτερουγοθεραπεία για ψυχική διάθεση και δύναμη. Βοηθάγγελος, κεφάλαιο 62, παράγραφός 9

Σας φιλώ και καλές αναγνώσεις!!!

2 σκέψεις σχετικά με το “Περπάτα με τον άγγελό σου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s