κοινωνικά

stick together

Ένα βήμα πίσω όλοι!

Ποιος είναι ο καθένας να κρίνει;

Δεν διαβάζω τίποτα άλλο παρά δηλώσεις μίσους, βάζοντας ειδικά ένα κωλο-πτυχίο μπροστά η θέση του γραφιά αποκτά μια ιδιαίτερη αξία. Το μόνο που  οι ίδιοι θέλουν να πετύχουν, είναι να θεωρηθούν ανώτεροι και ως «ειδικοί» επηρεάζουν, μπερδεύουν τον κάθε αναγνώστη από τις πολλές αηδίες που λένε και ύστερα προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα μα τελικά απλά διαχωρίζουν σε σημεία επικινδυνότητας το λαό.

Σταματήστε όσοι χρησιμοποιείτε σωστά την ελληνική γλώσσα να λέτε και να γράφετε αηδίες· σταματήστε να είστε προκλητικοί και να διχάζετε, ζούμε ώρες και μέρες κρίσης. Και δεν εννοώ κρίση θρησκευτική για να προλάβω το σχόλιο κάποιου που δεν πιστεύει, εννοώ γενική φίλε μου, από πολλές πλευρές. Δε διαχωρίζω τώρα ούτε και διαχωρίζομαι σε θέμα θρησκείας. Ξέρω τι πιστεύω, ξέρω που ζω, γνωρίζω τι είμαι. Με κούρασε όμως να ακούω και να βλέπω ανθρώπους να ηδονίζονται με τη γκρίνια τους.

ΈΛΕΟΣ στα κείμενα που μας χωρίζουν, μας απομονώνουν κυριολεκτικά λόγω κορονοϊού, μας απομακρύνουν και συμβολικά έτσι. Ενότητα και αλληλεγγύη χρειάζεται τώρα, όχι διχασμός και νωθρές τοποθετήσεις. Θεωρείς ότι είναι ώρα για όλα αυτά; Το μόνιμο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η επίρριψη ευθυνών από τον έναν στον άλλον. Ας αναλάβουμε ο καθένας τη δική του. Σεβασμός στην διαφορετικότητα, σεβασμός στα πιστεύω, σεβασμός στο συνάνθρωπο, σεβασμός στα παιδιά στον Έβρο που προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπία, αφήστε αυτά τα σχόλια περί εθνικιστικής μαλακίας και προπαγάνδας. Όλοι σε αυτό το έθνος ανήκουμε. Κάνω λάθος; Τι θα πει εθνικιστής γιατί του δίνουμε τώρα την λάθος έννοια την κακή; Είναι ώρα για αυτά; Πάντα θα υπάρχει η ακραία πλευρά; Μα γιατί να υπερισχύει αυτό τώρα; Με απωθεί βαθιά ότι κείμενο σχεδόν διαβάζω, όλα έχουν πατήματα διαχωρισμού και επιλογή πλευράς. Για να επιβιώσουμε από τη «μικρή μας νοοτροπία» πρέπει να εξοριστούμε από τη γλαφυρή ανοησία μας όχι ο ένας από τον άλλον. Μη βρίσκει έδαφος αυτό. Είναι δυνατόν μια γλάστρα να την ποτίζεις κατά το ήμισυ; Ίσως δεν ανθίσει εντελώς ή κάτι πάει στραβά; Αλλά όλη ποτίζεται. Τα ξερά τα άνθη αφήστε τα για αργότερα, τώρα απλά θέλει νερό ενότητας και αγάπη.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s