δημιουργική γραφή · λέσχη ανάγνωσης

Μνήμη και αναδημιουργία (1922-2022)

Σαράντα συγγραφείς-μέλη της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων απευθύνονται στον σύγχρονο αναγνώστη και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, με μια βαθύτερη έννοια: η αναθέρμανση της ιστορικής μνήμης, που θα επιτευχθεί μέσω του λόγου τους, να αποτελέσει αφορμή περισυλλογής, νηφάλιας αξιολόγησης των γεγονότων και προσήλωσης στην ενότητα και στα θετικά στοιχεία που σταδιακά προέκυψαν από την εθνική τραγωδία του 1922.


Επομένως αυτό το μικρό ταξίδι λόγου, μορφοποιημένο σε ένα καλαίσθητο βιβλίο, εκτός από αφορμή αναστοχασμού, έχει στόχευση στον εθνικό άθλο της αναδημιουργίας που συντελέστηκε σε επίπεδο οικονομικό και κυρίως πνευματικό και πολιτιστικό καθορίζοντας σταδιακά τη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ταυτότητα. (οπισθόφυλλο).


Μια συλλογική συγγραφή για την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Διηγήματα, ποιήματα, πεζά, για να θυμηθούμε την τραγωδία που μας στέρησε το όνειρο μια μεγαλύτερης Ελλάδας, να αφουγκραστούμε τα βάσανα του προσφυγικού Ελληνισμού αλλά και την μετέπειτα συμπόρευση μας στον σύγχρονο Ελλαδικό χώρο.
Ο δικός μου «ασημένιος δίσκος» ανάμεσα στα υπόλοιπα έργα της επετειακής έκδοσης.
Το βιβλίο από τις εκδόσεις 24 γράμματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s