δημιουργική γραφή

Το πράσινο φόρεμα

Χωρίς συστάσεις –  Λένα Μαντά

Οπισθόφυλλο: Για ποιον από τους τρεις θα φορέσει εκείνη το πράσινο φόρεμα;

Ένα βιβλίο για να χαλαρώσεις και να ταξιδέψεις στην Αθήνα του 1960 και να προσγειωθείς στην Αθήνα του τώρα (χωρίς κορονοϊό).

Δεκαετία του ΄60 η γιαγιά Μάγδα ζει τον απόλυτο έρωτα, αυτόν που όταν δυο βλέμματα διασταυρώνονται οφείλεις να αφεθείς και να τον απολαύσεις. Από την άλλη η εγγονή Κοραλία έχει επιλέξει να προχωρήσει σε γάμο με τον φιλόδοξο Λίνο γεμάτη ανάμεικτα συναισθήματα. Άραγε η εμφάνιση του πιλότου Κωνσταντίνου θαλάσση και του νέου οικονομικού διευθυντή της Άρη Αλαβάνου θα μπερδέψουν πιο πολύ τις επιλογές της; Πόσο θα επηρεάσει η παλιά ιστορία του πράσινου ενδύματος και οι αναμνήσεις της γιαγιάς την εγγονή;  Ανθρώπινες σχέσεις, ιστορίες που μπερδεύονται και το πράσινο φόρεμα που περιμένει στην ντουλάπα να φορεθεί.

Ξεκινάμε με τα βασικά, είναι Λένα Μαντά οπότε πάνω κάτω ξέρεις τι να περιμένεις. Αν και αρχικά παραδίνεσαι σε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, προχωρώντας παρουσιάζει καλογραμμένες εικόνες δράσεις κάτι σαν ψυχολογικό θρίλερ με απειλητική ατμόσφαιρα.  Η δομή του ρέει αβίαστα ωστόσο είναι αρκετά προβλέψιμο (για εμένα) παρόλα αυτά δεν σε κουράζει. Οι χαρακτήρες διαθέτουν εκκεντρικές  προσωπικότητες το οποίο μου φάνηκε τραβηγμένο για την ιστορία. Το υπόβαθρο που κινούσε την εξέλιξη και αποτελούσε οδηγό της εξιστόρησης ήταν οι σχέσεις γυναικών όχι μόνο γιαγιάς -εγγονής αλλά συμβάλλει σημαντικά και ο σύνδεσμός μητέρα. Οπότε αν θες να εμβαθύνεις βρίσκεις λόγο.

Ολοκληρώνοντας νομίζω πως διαβάζεται πολύ εύκολα και ποιος ξέρει, ίσως σε κάνει να πετάξεις μακριά και συ τους συμβιβασμούς, να μη φοβηθείς και να φορέσεις το πράσινο φόρεμα, το ρούχο της ευτυχισμένης ψυχής!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s