λέσχη ανάγνωσης

Το θεώρημα του παπαγάλου

Μπορεί ένα γράμμα και ένα φορτίο μαθηματικών συγγραμμάτων να οδηγήσει στην εξιχνίασή ενός θανάτου; Άραγε αιώνες μαθηματικών μπορούν να χωρέσουν σε ένα μυθιστόρημα; Πως ο άνθρωπος της σκιάς και ο άνθρωπος που έβλεπε παντού αριθμούς μπορούν να συνεργαστούν;

Συγγράμματα μαθηματικών μαζί με ένα γράμμα φτάνουν στην οδό Ραβινιάν, στο Παρίσι συγκεκριμένα στη γραφική Μονμάρτη και αναστατώνουν τους ενοίκους της. Ένας παπαγάλος που του αρέσει να αγορεύει μαζί με μια ιδιαίτερη συντροφιά, που αποτελείται από έναν ηλικιωμένο βιβλιοπώλη, ένα ξεχωριστό αγόρι και τα ετεροθαλή δίδυμα αδέρφια του, μέσα από εξισώσεις και θεωρήματα μαθηματικών ψάχνουν λύση στο μυστήριο που είναι μπλεγμένοι.

Στο μυαλό του συγγραφέα συναντάμε μια όμορφη ιστορία με μέτρο και μαθηματική σκέψη.  Το μυθιστόρημα έρχεται να υπενθυμίσει πως τα τέλεια σχήματα των Μαθηματικών, τα θεωρήματα, η γεωμετρία κουβαλούν μια ιστορία χρονογραφημένη με κανόνα και διαβήτη, γραμμένοι στους πάπυρους του σύμπαντος ή στους λογισμούς των Πυθαγόρειων. Γοητευτικό, ζωηρή περιγραφή με φιλοσοφική διάθεση και χιούμορ. Ένα λογοτεχνικό δημιούργημα που μοιάζει με χρονογράφημα αν θες να οδηγηθείς σε ένα ταξίδι μύησης στο κόσμο της μαθηματικής λογοτεχνίας.

Το έχετε διαβάσει;

2 σκέψεις σχετικά με το “Το θεώρημα του παπαγάλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s