Βότανα · Φυτά · recipes · tips-συμβουλές

Hello May

Το μαγικό βαλσάκι της Άνοιξης χορεύει την αρχή του τέλους. Στροβιλισμός χρωμάτων και αρωμάτων που αγκαλιάζονται, λαχανιάζουν κάτω από τη μεθυστική ζάλη της μουσικής συμφωνίας της φύσης. Φυλακίζεται άραγε τόση ομορφιά στις λέξεις; Με ένα γρήγορο βλεφαρισμα ανοιγοκλείνω τα μάτια να φωτογραφηθεί το τοπίο. θέλω να το κουβαλήσω στο υποσυνείδητο μαζί με την επιστροφή. Ίσως έτσι καταφέρω να το κρατήσω για καιρό…να βγάλουμε μαζί το καλοκαίρι.

Ένα Μαγιάτικο στεφάνι από παπαρούνες όλη η πλάση. Αγαπημένο ματωμένο λουλούδι με τόσες θεραπευτικές χρήσεις.

Papaver rhoeas

  1. ✓Η παπαρούνα έχει αντιβηχικές, ηρεμιστικές, μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
  2. ✓Είναι καταπληκτικό θεραπευτικό λουλούδι για τον βήχα με πυρετό και συνδυάζεται γι’αυτό τον σκοπό με Angelica archangelica και Althaea officinalis. Καλύτερα να δημιουργήσετε σιρόπι*από παπαρούνα.
  3. ✓Το τσάι από άνθη παπαρούνας ανακουφίζει από διάρροια και δυσεντερία.
  4. ✓Για κολικούς και για ηρεμιστική χρήση πριν τον ύπνο• συνδυάζεται με γλυκάνισο και βαλεριάνα αντίστοιχα. Σε ένα ποτήρι νερό ρίχνω μια πρέζα από αποξηραμένα άνθη. Σουρωνουμε και πίνουμε έως και τρεις φορές την ημέρα ένα κρασοπότηρο.
  5. ✓Το έγχυμα της ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια ενώ μακροπρόθεσμα μειώνει τις ρυτίδες.

✓ Sos τα άνθη της παπαρούνας τα συλλέγουμε τώρα τον Μάη ανθισμένα και πραγματοποιούμε την αποξήρανση σε δροσερό μέρος όχι στον ήλιο.

Για το σιρόπι παπαρούνας:

Σε μισό λίτρο νερό ρίχνουμε 100 gr αποξηραμένα άνθη. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε. Όταν το νερό κοχλάσει κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς 500 gr ζάχαρη καστανή ή μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί το σιρόπι μας. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε χυμο από μισό λεμόνι και τοποθετούμε σε σκούρο γυάλινο βάζο το οποίο θέλουμε να σφραγίζει καλά. Είμαστε έτοιμοι!!!

Μπορεί να διατηρηθεί έως και τρεις μήνες. Εάν θέλω να το έχω για τον χειμώνα. Απλά αποξηραίνουμε τα άνθη της παπαρούνας μας σε δροσερό μέρος και κονιορτοποιούμε με ένα γουδί για να δημιουργήσουμε σκόνη. Την φυλάμε σε ένα βάζο και φτιάχνουμε το σιρόπι από φθινόπωρο για να βγάλουμε τον χειμώνα.

Αυτά για σήμερα φίλοι μου…

Καλό μήνα να έχουμε!

6 σκέψεις σχετικά με το “Hello May

Σχολιάστε