recipe · recipes · tips-συμβουλές

Balm πνευματικής διαύγειας

  Κάτω από το σκιερό πέπλο της καθημερινότητας το να βρίσκεσαι σε πνευματική διαύγεια την ώρα που το έχεις ανάγκη έχει ένα βαθμό δυσκολίας. Τι γίνεται δηλαδή όταν βρίσκεσαι σε ένα χώρο που θες να αναπτύξεις διαπροσωπικές σχέσεις; ή να έχεις αμοιβαίες επιρροές; Όταν θες να συλλογιστείς, να αποκτήσεις γνώσεις, να αξιολογήσεις, να αναλύσεις, να δραστηριοποιήσεις μέρη του εγκεφάλου σου που σχεδόν όλη την ήμερα είναι σε άμυνα προκειμένου να αντισταθούν στις βλαπτικές επιδράσεις του περιβάλλοντος σου; Κακά τα ψέματα κάποιες ώρες της ημέρας ρίχνουμε ρολά στο εξωτερικό περιβάλλον. Όχι από απάθεια, μα για επιβίωση. Φαντάζεσαι να δέχεσαι αφιλτράριστα όλη την ώρα διάφορα στοιχεία χωρίς να μπορείς να απορρίψεις η και να τα δεχτείς; Αυτό απαιτεί μόνιμη εγκεφαλική διέγερση που θα σε εξαντλήσει.

Όταν όμως βρίσκεσαι σε ψυχική διάθεση επικοινωνίας να δεχτείς και να ανταποκριθείς σε διαφορετικές απόψεις· οποιαδήποτε διάσπαση προσοχής είναι ενοχλητική.

Balm πνευματικής προσοχής. Πριν από κάποιο μάθημα, σεμινάριο ή κάποιο σημαντικό μίτινγκ στη δουλειά, να τι μπορείς να έχεις στη τσάντα ή στο αυτοκίνητο.

Συνταγή για το Balm πνευματικής διαύγειας:

Τι χρειάζεσαι;

  • Ένα βάζο των 100ml
  • Αγνό Κερί μέλισσας
  • Λάδι από δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis)
  • Λάδι Βερβένας (Verbena officinalis)
  • Λάδι καρύδας
  • Αιθέρια έλαια δενδρολίβανο, λεμόνι, μέντα
  • Προαιρετικά ανθοϊαμα Βach: Chestnut Bud (αγριοκαστανιάς)

 

Σε μπεν μαρί τοποθετούμε 20 γραμμ. κερί μέλισσας να λιώσει. Ανακατεύουμε καλά και μόλις το κερί μας διαλυθεί προσθέτουμε 40ml λάδι καρύδας, 20ml δενδρολίβανο και 20 ml λάδι βερβένας. Γενικά προσέχω η θερμοκρασία να μην υπερβεί του 75 0C.

Μόλις το μείγμα μου διαλυθεί καλά κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα αιθέρια έλαια.

Με τη σειρά: 6 σταγόνες δενδρολίβανο, 6 σταγόνες λεμόνι και 4 σταγόνες μέντα. Και αν θέλω προσθέτω 7 σταγόνες από το ανθοϊαμα αγριοκαστανιάς το οποίο βοηθά στη συγκέντρωση. Στη συνέχεια τοποθετώ στο βαζάκι μου και περιμένω περίπου μία ώρα να κρυώσει πριν εφαρμόσω.

pixlr_20190125101237742

 Καλό είναι να εφαρμόζεται στους κροτάφους, στο λόβιο του αυτιού και στο πίσω μέρος του κεφαλιού στον αυχένα. O αυχένας συσσωρεύει όλη την πίεση της ημέρας και είναι και το σημείο που αντιδρά με πόνο όταν ακούει διαφορετικές απόψεις και δε μπορεί να της διαχειριστεί. Χαλαρώνουμε το σημείο ώστε να είμαστε σε θέση να αφουγκραστούμε τον περίγυρο μας χωρίς ένταση.

Υ.Γ. Για καλύτερη μεταφορά ενέργειας μπορείτε να το μοιράσετέ σε όλη την ομάδα. Θα χαλαρώσει την πίεση, το άγχος και θα γεμίσει με θετική ενέργεια το χώρο.

 

4 σκέψεις σχετικά με το “Balm πνευματικής διαύγειας

  1. Καλημέρα Λίνα μου! Ωραία τα λες και συμφωνώ στα πρώτα..Σε κείνη την παρασκευή όμως..δυσκολεύουν τα πράγματα..Πολλά και διαφορετικά τα υλικά..Και η διαδικασία..Δεν το βλέπω να το φτιάχνω..χμ..Τι είναι εκείνο το λάδι βερβένας, μου λες;

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. χαχα Καλησπέρα Βεατρίκη μου!!! Βρε γιατί; η παρασκευή είναι εύκολη, αλήθεια! γιατί τα βάζεις όλα μαζί δε κάνεις και κάτι. Όσο αφορά το λάδι από Βερβένα εκεί έχεις δίκιο είναι λίγο αγνωστο. Απλά είναι ένα φυτό που κάνει για τη μελαγχολία το στρες και γενικά για το νευρικό σύστημα. Μπορεί άνετα να αντικατασταθεί από λαδάκι ελιάς ωστόσο τη μεγαλύτερη δουλίτσα την κάνουν τα αιθέρια. Αν σαρέσει σαν ιδέα ρίξε σε 50 ml λάδι από δενδρολίβανο τα ίδια αιθέρια.

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε