recipes · Uncategorized

Energy Bars with protein- recipe

  Πολλές μπάρες κυκλοφορούν στο εμπόριο και μπορώ να πω αποτελούν από τα αγαπημένα μου σνακ. Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά ένα πρωί, που σου λέει κάποιος κοιμήσου μισή ώρα ακόμα και πάρε μία μπάρα για πρωινό. Και εννοείται πως το δοκίμασες. Μπάρες που σου προσφέρουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ζάχαρη. – Ααα βγήκαν και με Low sugar… Πλούσιοι σε υδατάνθρακες που σε γεμίσουν ενέργεια· κυκλοφορούν σε πολλές επιλογές: με δημητριακά ολικής, βρώμη, μέλι, σοκολάτα (εδώ προσέχουμε την ποσότητα) αποξηραμένα φρούτα, ταχίνι, ξηρούς καρπούς για να πάρεις και τη δόση πρωτεΐνης σου – γιατί ένα ισορροπημένο πρωινό-σνακ θέλει και την πρωτεΐνη του.

  Και μετά βλέπεις κάτι μπάρες με πρωτεΐνη. – Μπάρες ενεργειακές η νέα υπέρ τροφή που σε κρατάει σε ρυθμό, σου δίνει ενέργεια και τις φτιάχνεις και μόνος σου.

 ΌΠΑ!! εντάξει λες κάνω λίγη γυμναστική αλλά δεν είμαι και ο Πετρούνιας ή το άλλο μωρέ που λένε – ούτε βάρη δεν κάνω μήπως φουσκώσω; (αυτό το σχόλιο για τις γυναίκες) Αν τις δει η γιαγιά μου; Η μάνα μου;;; (σχόλια κάτω των 18) θα με τρέχουν για χρήση αναβολικών μη σου πω ναρκωτικών. Ούτε καν! Ευτυχώς οι άνθρωποι έχουν χαλαρώσει και πλέον στο μυαλό των περισσότερων στο άκουσμα συμπλήρωμα πρωτεΐνης δεν έρχεται στο μυαλό ένας συνήθως ξυρισμένος κύριος (ίσως επειδή η έλλειψη μαλλιών παραπέμπει σε υψηλή τεστοστερόνη για πολλούς αυτό μου ρθε), με πλάτες δίφυλλης ντουλάπας, σαγόνια του καρχαρία νούμερο 3 (η ταινία), δέρμα που ασφυκτιά και είναι έτοιμο να σκιστεί, μαυρισμένοι από σολάριουμ που πλέον έχουν βγάλει ελευθέρας για την είσοδο, φλέβες που μπερδεύονται σαν ρυάκια πολλά που χάσανε τον δρόμο τους για τον κύριο ποταμό. Εκείνοι που κάνουν ότι μπορούν ακόμα και στη βαρυχειμωνιά να σου δείχνουν το κορμί τους κυκλοφορώντας με κοντομάνικα. Είναι μόνιμα στο στέγνωμα ή στον όγκο και αν ανοίξεις το ντουλάπι τους τόσα χάπια και συμπληρώματα δεν παίρνει ενενηντάχρονη γιαγιά. Επίσης ισχυρίζονται πως δεν παίρνουν τίποτα πέρα από πρωτεΐνη ή άντε λίγα αμινοξέα και ας έχει γίνει τρύπιος ο ποπός τους (μετά συγχωρήσεως) από τις ενέσεις τεστοστερόνης. Οκ το καταλαβαίνω ένα ωραίο κορμί όλοι θα το θαυμάσουν – γκούγκλαρε τον Thor ας πούμε αν και προτιμώ τον αδερφό του (Λίαμ) αλλά να υπάρχουν όρια στη χρήση χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά και να πω ότι είναι φυσιολογικό το αποτέλεσμα όλοι βιάζονται να γίνουν Thor ή Rock μέχρι το καλοκαίρι 2018. Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι τύποι που όντως γυμνάζονται χωρίς να εννοώ πρωταθλητές αλλά οι άλλοι που ξυπνάνε για να πάνε γυμναστήριο πριν τη δουλειά ή ξεκλέβουν χρόνο για λίγη προπόνηση, η φυσιολογική μειονότητα που στο άκουσμα της πρωτεΐνης θα σκεφτεί τρόπους να την εισάγει στο καθημερινό διαιτολόγιο του και θα ψάξει εναλλακτικές ιδέες να την πάρει αν δεν αγαπά το κρέας ή απλά δε θέλει το ξεκλήρισμα ενός κοτετσιού. Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής όχι εμμονή για το αποτέλεσμα αν αγαπάς τη διαδικασία θα δεις αποτελέσματα που θα έχουν διάρκεια και θα σε ωφελήσουν στη ζωή σου από το πως θα λειτουργεί η καρδιά σου μέχρι το μυοσκελετικό σου σύστημα. Υγιεινή διατροφή και άσκηση λοιπόν.

Επαναφέρω τη λογική σκέψη στη κουβέντα και λέω. Μπάρες με πρωτεΐνη· σου δίνουν τόση ενέργεια σαν να έχεις φάει ένα γεύμα χωρίς τα περαιτέρω φουσκώματα. Είναι τέλεια για ενδιάμεσο σνακ πριν ή μετά το γυμναστήριο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν καθαρές πρωτεΐνες ορού γάλακτος  καθώς και πρωτεΐνη από σόγια, μπιζέλι, ρυζιού ακόμα και κάνναβης (όχι αυτή που μαστουρώνεις). Πολλοί ίσως έχουν αλλεργία στη λακτόζη ή απλά θέλουν να δοκιμάσουν διαφορετικά προϊόντα να δουν τι τους ταιριάζει. Η χρήση της πρωτεΐνης δε θα σε φουσκώσει, θα σου δώσει ενέργεια, θα τονώσει τη μνήμη, θα βοηθήσει στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα θα σε βοηθήσει αν γυμνάζεσαι να χτίσεις το μυϊκό ιστό και να μειώσεις την εξάντληση. Η πρόσληψη από φυτική πηγή επίσης βοηθά τη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Αν το άγχος σου είναι κατά πόσο αυτό που τρως είναι καθαρό, φοβάσαι τις προσμίξεις ή δεν εμπιστεύεσαι τα έτοιμα προϊόντα που κυκλοφορούν κτλ., μπορείς να πάρεις πρωτεΐνη καθαρή σε συμπλήρωμα (υπάρχει και ελληνικό προϊόν – στηρίζουμε τα εγχώρια προϊόντα) και να φτιάχνεις ωραιότατα smoothies ή δικές σου μπάρες που θα χρησιμοποιείς μέσα στην ημέρα. Οι μπάρες που κυκλοφορούν έχουν πολλές θερμίδες οπότε μη το παρακάνεις στη χρήση τους γιατί θα αυξηθεί το σωματικό σου βάρος. Ένας τρόπος να ελέγχεις το πρωτεϊνικό σου σνακ είναι να το κάνεις μόνος σου.

Πάμε στις ενεργειακές μπάρες βασική συνταγήː

2 scoop πρωτεΐνη με γεύση βανίλια (χρησιμοποίησα πρωτεΐνη καθαρότητας 90%)

250 g φυστικοβούτυρο (έχει πολλά να διαλέξεις- προσοχή σε αλλεργιές!!)

3 κουταλιές σούπας Σοκολάτα (δάκρυα ή κακάο σε σκόνη ή τριμμένη κουβερτούρα)

3 κουταλιές σούπας Αλεύρι βρώμης (αν έχεις νιφάδες βρώμης βάλε λίγο στο μούλτι σιγά)

2 κουταλιές σούπας Ζάχαρη ή μέλι ή στέβια, σιρόπι αγάβης ή ότι άλλο γλυκαντικό θες.

1 κουταλιά γλ. Εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές σούπας γάλα ( χρησιμοποίησα 1.5 % λιπαρά) μπορεί να ναι ότι γάλα θέλουμε π.χ. ρόφημα σόγιας ή ρυζιού

2018-03-29-15-16-52.jpg

Τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί αφήνοντας το αλεύρι βρώμης στο τέλος όπου το προσθέτουμε σιγά σιγά για να γίνουν πιο τραγανές οι μπαλίτσες μας. Αν δυσκολευόμαστε με το πλάσιμο ζεσταίνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγα αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια για μια δόση αντιοξειδωτικών και για λίγο χρώμα. Νομίζω ωραία βγήκαν (κρίνε φωτό).

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!!

Tip μοίρασε την πρωτεΐνη που σου αναλογεί μέσα στην ημέρα (0.75 γραμμ. ανά κιλό σωματικού βάρους, ενώ αν γυμνάζεσαι φτάνει τα 1.5 g/kg)  σε περισσότερα γεύματα με το να παίρνεις όλη την πρωτεΐνη σε ένα γεύμα δεν θα έχει αποτελέσματα.

IMG_20180329_153255.jpg

 

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Energy Bars with protein- recipe

    1. Γεια σου Μαρία και σε ευχαριστώ! Η πρωτεϊνη στη συγκεκριμένη συνταγή ήταν η zero carb Metapure whey isolate(γρήγορης απορρόφησης) ωστόσο μου έχει βγει η συνταγή μια χαρά και με vegan QNT (PEA AND RICE). Ελπίζω να σε βοήθησα, να τη φτιάξεις και να μου πεις αν σου άρεσε! Περιμένω εντυπώσεις!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε