Αγαπημένο μου blog

Valentine’s Day

  Έρωτας μια επιθυμητή «ασθένεια», μια ακατανίκητη έλξη προς ένα άτομο που μπορεί να μας απορροφήσει ολοκληρωτικά. Συγκίνηση, πάθος, επιθυμία, κατάκτηση, παράδοση και απολαύσεις είναι καταστάσεις που αποτελούν ζωτικό σκοπό για τον ερωτευμένο. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται συνεχώς και ίσως κάποιες φορές η ανησυχία, η ζήλεια να αγγίζουν τα όρια της εμμονής. Η ευφορία του ερωτευμένου οφείλεται στην παραγωγή ενδογενών ουσιών όπως ντοπαμίνη, αμφεταμίνη αδρεναλίνη κ.α. Αυτή βιοχημεία είναι που προκαλεί την εγρήγορση όπως ταχυκαρδία, πίεση, άγχος, αίσθημα ασφυξίας και φόβο, η έκκριση ενδορφινών από τον εγκέφαλο έρχεται να ισορροπήσει αυτά τα συναισθήματα με την αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας. Αυτή η συναισθηματική φόρτιση κάνει τον ερωτευμένο να νιώθει ψυχολογικά άρρωστος, σχεδόν τρελός.

  Έρχεται και μια τρελή μέρα του χρόνου που σου λένε ότι γιορτάζουν όλοι οι ερωτευμένοι-τρελοί. La vie en rose σε όλες όμως τις εκδοχέςː σε σοκολάτες, σε αρκουδάκια, σε γλαστράκια, σε ρομαντικά δείπνα, σε νύχτες πάθους σε ότι θες. Ανάλογα με τα γούστα, την ηλικία, την όρεξη έχει πολλά να διαλέξεις. Χρειάζεται όμως η μέρα για να δείξεις τον έρωτα σου στον Βαλεντίνο σου; Δηλαδή όλες τις άλλες μέρες τι; Τον ξεχνάμε τον έρωτα; Είναι μια γιορτή για να πλουτίζουν επιτήδειοι; Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτά είναι για κάποιους χαζά, ξοδεύεις χρήματα χωρίς λόγο, σε άλλους φέρνει θλίψη και η μέρα χαρακτηρίζεται από την έκδηλη εμπορευματοποίηση των ερωτικών συναισθημάτων. Μια ερωτική επέτειος που όλοι είναι υποχρεωμένοι να νιώθουν την ανάγκη να πουν σαγαπώ.  Ίσως υπάρχει μια εκμετάλλευση λίγο παραπάνω, αλλά το θέμα είναι «εσύ» δηλαδή ο καθένας μας πως το νιώθει αλλά και πως θέλει να περάσει τη μέρα. Η ουσιαστική αγάπη δεν φαίνεται από μία μέρα, αν όμως η μέρα σου δίνει πάτημα να την δεις στην υπόσταση που της αρμόζει στην ανθρώπινη και θεϊκή υπόσταση της; Υπάρχει κάτι κακό σε αυτό; Τροφή για σκέψη. Πάμε στα δικά μας: Tips για αυτούς  που θέλουν να θυμηθούν πως αύριο στις 14 Φεβρουρίου είναι του Αγίου Βαλεντίνου.

  • Πρώτον δεν είναι ανάγκη να καταξοδευτείς για να δείξεις την αγάπη σου ίσως πάλι κάτι λίγο διαφορετικό να είναι αυτό που θα την αναζωπυρώσει. Και το να θυμάσαι – πως είσαι ερωτευμένος άρα γιορτάζεις – είναι σημαντικό, πες ένα χρόνια πολλά απλά.
  • Στείλε λουλούδια στη δουλειά με ή χωρίς κάρτα ακόμα καλύτερα για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον.
  • Ένα ρομαντικό μπάνιο ή ένα όμορφο δείπνο που θα τα κάνεις και σπίτι σου είναι μια ωραία ιδέα (αν έχεις παιδάκια ζήτα από κάποιον να κάνει μπεϊμπι σίτινγκ). Για το μπάνιο προτίμησε αφροδισιακά αιθέρια έλαια όπως σανδαλόξυλο, μαύρο πιπέρι, άγριο τριαντάφυλλο, πατσουλί…επίσης εδώ κολλάει και ως δώρο ένα μασάζ στον αγαπημένο-η σας. Για το δείπνο σιγά – φάε ότι θες (όσο αντέχει και η τσέπη μας).
  • Μία ρομαντική βόλτα σε ένα αγαπημένο μέρος σας να θυμηθείτε τα παλιά ή για ένα νέο ζευγαράκι κάπου διαφορετικά για να δημιουργήσετε αναμνήσεις.
  •  Φτιάξτε μόνοι σας κάτι για δώρο. Ότι μπορεί ο καθένας. Μία κάρτα-αγάπης! Ένα μουσικό πρόγραμμα με τα αγαπημένα του-της τραγούδια. Ο ερωτευμένος εκτιμά και τα απλά δώρα. Εκτός αν έχεις να χαλάσεις κάτι παραπάνω και είσαι απλά τσιγκούνης-α οπότε πάρε κάτι πως θα δουλέψουν και οι άμοιροι καταστηματάρχες;

Υ.Γ. Οι Γάλλοι λένε – πως ο έρωτας κάνει το χρόνο να περνά και ο χρόνος κάνει να περνά ο έρωτας. Αν όμως όλα είναι στο μυαλό· αλλά ο έρωτας σίγουρα μας κάνει πιο δυνατούς και πιο ελπιδοφόρους, υπάρχει λόγος να μην τον αναζητούμε; Ωστόσο και όσοι τυχεροί τον έχουν; Μήπως να κάνουν ότι χρειάζεται για να κρατήσουν τη φλόγα του αναμμένη; Λέω εγώ τώρα.

Να περνάτε όμορφα!!

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Valentine’s Day

Σχολιάστε